2013.06.03.
13:57

Írta: Norbert Hegyaljai

Fontos a véleményetek

level_1370260409.png_600x767

www.pesoo.hu

Szólj hozzá!

2013.05.30.
21:55

Írta: Aniko Petho

Az esélytelenek nyugalmával indultunk

eselytelen-verseny.jpg

Az Életpálya alapítány kiírt egy igazán izgalmas versenyt (http://www.eletpalya.hu/valoravaltok/versenymenete). AZ ÉV vállalkozóját keresték, nem a 14. kerületét, nem Budapestét, nem Pest megye legokosabbját, hanem az egész évét! Gondoltuk, optimizmusért mi sem járunk a szomszédba és közel egy hónapos történelmi múltunk már elég ahhoz, hogy ezt megpályázzuk. 

Végtelen büszkeséggel tölt el a csapat, amiben dolgozom. Határtalan élmény a hozzáállás. Eldöntöttük közösen, hogy a csillagokig érő ötletünk pályázat gyanús, de nekem utaznom kellett a vakvilágba és nem tudtam részt vállalni a pályázat beadása során az aprólékos munkákban, az üzleti terv megírásában. A pályázat beadása előtt az alapítvány felkészülésként két tréning napot biztosított, ahol a srácok jelen is voltak és Attila hétvégén el is készítette ez alapján az üzleti tervet, ami a number 1. igény volt a pályázati feltételek között.

15 oldal, aminek a vége, a hogy lettünk milliomosok fejezet. 

Attila pénzügyi vénája, számok iránti szerelme együtt érte el, hogy sikerült beadni pár nap alatt, határidőre az üzleti tervünket. 43 releváns pályázat érkezett be, de nem is számítottunk igazán érdemi minősítésre.

DE MAAAAA... A csodák napján, levelet kaptunk, hogy íme az első tízbe válogatták projektünk és döntősként prezentálhatunk. Attila munkájának gyümölcse fényesen ragyogott szakmai asztalunk gyümölcsöskosarában. 

Gratulálunk mindenki másnak is, mert üzleti tervet írni nem a kikapcsolódás kategória, ezért aki továbbjutott tényleg  megtett érte mindent.

http://www.eletpalya.hu/valoravaltok/dontoseink 

Mindenki matrája legyen egy mosoly nekünk 13.-án, dolgozunk és a külvilágból érkező szakmai simogatások hiúságunk mellett tettrekészségünk is javítják :)

Kedves Életpálya Alapítvány, hálásan köszönjük a megmérettetés lehetőségét, a tapasztalatot, a gyakorlatot és azt, hogy arra buzdított minket a kiírás, hogy miért ne? csináljuk!

Szólj hozzá!

Címkék: Életpálya üzleti terv döntős

2013.05.28.
22:22

Írta: Aniko Petho

Tőke turné első fejezet

blog.pngHolnap elkezdjük a turnét. A weboldal fél lábon már szinte áll, na jó mondjuk azt, hogy ha ember lenne már kaphatna rehabilitációs hozzájárulást az államtól. 

Teljes összhangban és egyetértésben megosztottuk magunk között nem létező javainkat és százalékosítottuk magunkat a jövőt illetően. Tudjuk mit szeretnék, abból milyen ütemben és mennyit. Azt is tudjuk, hogy addig fogjuk önerőből csinálni, amíg képesek vagyunk önfinanszírozóként kétéltű hüllőként élni és egyszerre áldozni kötelességünk és szerelmünk oltárán.

Azért a meghívásokat és a rivaldafényt minden startupocska szereti, így széles mosollyal mondtunk mi is igent a Prosperitás megtisztelő ajánlatára, hogy megismernének minket. 

Prezi kész, tiszta mint a nap, nem forog, mert bölcs emberek megmondták, hogy tengeribeteg tőle.

Egy dia, három szó! Majd én beszélek, kérem engem figyeljenek, mert legrosszabb esetben is érdekesebb, amit mondok, mint amit napokkal előre már leírtam.

Mit várunk? Sok kérdést, technikai és startégiai zavarbaejtést. Nagyon Leanbe öltöztünk és már az elején, ahogy kérdőíveztünk, úgy minden visszajelzésre repülünk azonnal, mint méhek az akácfavirágra. Tanulni csak így lehet. Nem sok időnk van, ezért kitesszünk magunk minden megmérettetésnek, kérdésnek és kíváncsi tekintetnek. 

Kaptunk 1,5-2 órát, ennyi idő alatt fel tudok tenni én is kb. 15 kérdést, aminek megválaszolása szintén elég a következő haladási pont eléréséig.

Ruha kikészítve, prezi átnézve, a körömfestés még kérdés :)

Hajrá Pesoo!

2 komment

Címkék: VC Prosperitás

2013.05.21.
23:54

Írta: Aniko Petho

Az első szakítás

images.jpgLehet, már kiadták azt a könyvet (de még hozzám nem jutott el), amelyikben a 4. fejezetben, a 97. oldalon megtalálom a választ arra, hogy egy közösen induló csapat tagjai mikor válnak "jogosulttá" arra, hogy ne legyenek részei az egésznek?

Igyekszem tájékozott lenni és gyakorlati megoldásokat olvasni a startuposdiról, de arról viszonylag kevesen írnak, hogy milyen valódi lelki gyötrelmeken mennek keresztül egy véresebb döntés meghozatala előtt. Ennek több oka is lehet, amire én gondolok, hogy ez nem egy érzelemalapú játszótér, hanem egy egyirányba mutató, következetes üzleti döntéseket követelő csatatér.

Ami miatt a kérdés felmerült, az az, hogy az ötletversenyt a Pesooval egy hatfős csapat nyerte. Az egyik csapattagunk az első néhány találkozóig aktív volt, aztán ahogy hoztuk közösen a döntéseket és haladt az arculat kialakítása és egyéb napi egyeztetések sorozata, nem volt jelen sem testileg, sem lelkileg az életünkben a 6. (megszemélyesítés nélkül nevezzük őt így). Néhány hét után körvonalazódni kezdett a szándékunk és célunk, mihez kezdjünk a Pesooval, - vagy nevezzük bátran a XXII. század Delphoi jósdájának - , ezért eljött a pont, hogy közösen leültünk és megbeszéltük a demokrácia jegyében a hogyan továbbot. Döntésük homogenitása egyrészt megnyugtató volt, másrészt egybecsengett 6. ki nem mondott mondanivalójával is. Megbeszéltük, békével szeretettel és bár, hamuba sült pogácsa nélkül, de visszatért már meglévő munkáihoz. 

Itt azonban megjelenik "A kérdés" (bennem mindenképp), hogy értékelünk-e teljesítményt pusztán a szerelem fázisában? Egyik ember lelkesedése ha erősebb, számonkérheti-e a másikat? A vezetőnek dedikált ember, mikor milyen teljesítmények vagy annak elmaradása esetén mondhat köszönömöt, a résztvevők bármelyikének? 

Mindenki közös érdeke a haladás és az elköteleződés, de ez a legritkább esetben teljesen azonos mértékű. Ki vannak e tűzve olyan elvárások és mérföldkövek egyéni teljesítményekben, aminek elmaradása esetén a többségi tulajdonos mondhatja, hogy hátráltatva érzi a siker eljövetelét, ezért a technikai csere az egyetlen előremutató megoldás. 

Egy ilyen kezdeti fázisban csilliárd kérdés érkezik, amire a válaszok a közös megbeszéléstől az autokrata döntésig bárhonnan jöhetnek, de szakmai válaszok, tanácsok, szamárvezetőnek használható felépült cégek életéből, talán hasznosabbak lennének.

Szólj hozzá!

Címkék: szakítás teljesítmény

2013.05.12.
21:27

Írta: Aniko Petho

Hackathon, ahol a startup mesterségesen megtermékenyül

startup_genius_logo.jpgEgyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Turcsán Tamás (Shy) nevű idealista (a szó legnemesebb értelmében), aki fejében körvonalazódott egy nagyszabású eseménysorozat. A rendezvény célja, hogy megmutassa, a fejekből kipattant ötletből hogyan lehet két nap alatt elméletben működő céget varázsolni. Ehhez biztosított szakmai és morális hátteret a Hackhathon (így hívják az országon átívelő ötletbörzét, ahol valódi cégek bújnak ki a tojásból és kelnek életre). 

Pethő Anikó, mint "vendég" érkeztem a rendezvényre az Aarenson Consulting színeit képviselve. Célom volt, hogy ismeretlen emberek csapattá való önszerveződését figyeljem meg. Azt a jelenséget, amikor egy közös cél egy lélekké varázsol idegen embereket. Shy úgy érezte, az ötleteket prezentálók között van a helyem, ezért kihívott, hogy hátha akad valami bennem is, amit megosztok a közönséggel. Amikor a mikrofont a kezembe adta, még nem tudtam mi fog kijönni a számon, mert nem készültem és addig a percig kizárólag az emberek megfigyelésével voltam elfoglalva. Ha visszagondolok erre a pillanatra úgy látom magam előtt, hogy egy tölcsér van a fejem fölött, amibe abban a pillantaban kezdenek el önteni valamit, ahogy kinyitom a szám. A hang volt a kapcsoló. 

Amikor szóra nyílt a szám, kibújt az első mondat, aztán abból építkezni kezdtem és azt az egyet, követte a többi. Az ötlet az volt, hogy jöjjön létre egy adatbázis, ahol az emberek önéletrajzuk mellett megjelenítik saját személyiségük erősségeit és különleges képességeit. Ennek módja, hogy kitöltenek díjmentesen egy személyiségtesztet, melynek eredményeit, beleegyezésük után egy adatbázisban megjelenítjük. Ebből kapacitál a leendő munkaadó a toborzás során és a munkavállaló a saját karrierépítése kapcsán. Játszunk valódi önmagunkkal és használjuk igaz személyiségünk a munkakeresés során. A meglepetés akkor ért, amikor a jelenlévők elkezdték megszavazni azt a 8 ötletet, amelyikre csapat épül és dolgozni kezdenek a kivitelezésen. A számból kifolyt varázslat a legtöbb szavazatot kapta. 

A csapat azonnal kész volt, tettre készen fényesen csillogó szemekkel. Számomra inkább játék volt, de játszani szeretek. Másfél nap alatt készen volt a magyarázat a világmindenség számára, miért tudjuk megváltani a világot és miért nem létezhet rendszerünk nélkül, aki felnőtt és pénzt keres. Másnap késő délután (szombat este), a versenyt megnyertük. Remek jó, gratula mindenkinek, büszkék vagyunk magunkra, köszönjük. 

Amikor másnap felkeltem, egyszer csak valami átlagon felül éles kép jelent meg előttem, amikor a google keresőjét megnyitottam. OHHHH MY GOD! Sírtam, nevettem, szőnyegen fetrengtem, kacagtam, toporzékoltam, táncoltam, ugráltam, vihogtam. A Google, ahol a nyertes csapat bemutatkozhat. London, Google Campus. Onnantól kezdve a google keresője, mint titkos barátom kacsingatott rám és flörtölt velem mindennap. A vasárnap az idillikus cseresznyefa virágzás illatában telt (bár május még sehol).

Hétfőn kezdtem el tyúkmadárként kapisgálni, életem saját kis szemétdobján, hogy bizony ez a kis domb megnőtt és illene komolyan venni a lehetőséget, ami fölött kapirgálok. Az első héten a csapat, a díjnyertes Pesoo (Personal Solutions), többször találkozott és kereste a valóságot. Kitaláltuk a kabátunk színeit, hiszen ez lételeme lesz a grafikának. Olivazöldre szavaztunk, ami a mondanivalóhoz mérten tiszta, őszinte és hiteles. Minimalistáknak kell maradunk, mert a személyiséget övező mondanivaló erős és szakmai nyelv lesz, ezért a design nem bonyolíthat semmit ezen. A logonak, a színeknek üzennie kell. Itt érdemes a színpszichológiát kiemelt jelentőséggel figyelembe venni, mert tudat alatt hat és vagy rombol vagy megmagyarázhatatlan sebességgel épít. (http://www.entrepreneur.com/article/175428)

Első felmerült probléma: az üzlet és a művészet két külön cég. Designerünk Zsófi (http://hg.hu/cikk/design/14013-a-7-grafikusa-esik-zsofia) próbálta megérteni a lényeget, amit a logora vonatkozóan instrukcióként kommunikáltunk felé. Emberi arc és személyiség kell nekünk, ami megfelelően érzékeny, de mégis letisztult és minimalista. Feladtuk a leckét neki. Hogyan lehet üzleti jellege egy humánus, emberközeli mondanivalónak. A logonkat a BIG FIVE-ra akartuk alapozni, az 5 legfontosabb személyiségjegyre, ami meghatároz egy embert. Ebből építettük az arcot. Tudatosan, egyértelműen, időtállóan, tisztán. Értelem kell a logonak, mert gyakran helyetted beszél. Az internet, olyan mint egy fertőző betegség, terjed rajta minden kontroll nélkül. Mi már az elején be akartuk határolni a megjelenésünk, hogy mindenki számára ugyanazt jelentsük.  Az arcot, amiben mindenki felismeri önmagát. Azt az öt személyiségjegyet, ami a saját lenyomata mindenkinek a világban. 

Vázlat, vázlat hátán. Zsófi értette mit akarunk, de sok csiszolnivaló volt. Ami itt remekül működött, hogy előre szólt, munkaidőben ő bírja a kritikát, ez munka, nem veszi személyes kritikának mondaivalónk. Ez sokat segített mindenkinek, hogy megfogalmazza valódi véleményét. Véleményem szerint egy startup cég megalakulásának mínusz 100. fázisában mindenki tekintettel akar lenni mindenkire. Amíg az udvariaskodásnak lehelletnyi része is akad egy cég felépítése során, addig nincs miről beszélni. Ez egy közös jövőbeni siker, jelen helyzetre kivetülő feladata. 

Első virtuális névjegykártyád a weboldalad lesz, ha nem magával ragadó elvesztetted, akit kerestél, már akkor amikor még épp csak rád kacsintott. Teljesen tudatos volt a hozzáállásunk a színekhez és a közölni valónkhoz. Oliva olajzöld, ezüst, hófehér, ennek átmenetei és a BIG FIVE. Arcban, grafikában mindenhol azt kell képviselnünk, hogy ez egy személyiséget feltáró rendszer. Ésszel, tisztán, emberközelből, humánusan, barátságosan, lényegretörően, éreztetve a hozzáadott értéket, ha valaki kitölti és kapacitál belőle. 

A design már látható, a többiről később írok :) 

Gyertek velünk, hogy lássátok, hogy épülünk, mivel harcolunk, minek örülünk!

Következő rész a technikai döntésekről!

Szólj hozzá!

Címkék: design verseny név ötlet szín csapat